Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στα Γιάννενα, μετά την έκκληση για συλλογή αίματος. Από την πρώτη στιγμή προσέτρεξαν να δώσουν αίμα για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, όπου εξελίσσεται η τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ημερησίως οι φιάλες ανέρχονταν σε 25 και εχθές, μετά το τραγικό συμβάν, εκτοξεύτηκαν στις 80. Το τμήμα Αιμοληψίας γέμισε στην κυριολεξία και 80 φιάλες αίματος συλλέχθηκαν την πρώτη μέρα.
“Εμείς έχουμε διαρκώς ανοιχτές τις μονάδες, οι νέοι ανταποκρίθηκαν, ενώ υπάρχει και καλή σχέση με τις συλλογικότητες“, δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Νίκος Κατσικιώρης. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως το Δημαρχείο και Λέσχη αξιωματικών φρουράς Ιωαννίνων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος