Υπό κατάληψη σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- Νέος κύκλος φοιτητικών συνελεύσεων

Υπό κατάληψη είναι η μεγάλη πλειονότητα των τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι φοιτητές που εναντιώνονται στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, αρχίζουν από αύριο νέο κύκλο συνελεύσεων προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και οι διαδικτυακές εξετάσεις και πλέον όσοι φοιτητές αρνούνται να συμμετάσχουν ζητούν επανάληψη της εξεταστικής περιόδου με φυσική παρουσία μετά το τέλος των κινητοποιήσεων. Όπως υποστηρίζουν, «οι ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων γίνονται την τελευταία στιγμή και φοιτητές που ακόμη και αν  ήθελαν να συμμετάσχουν είτε δεν το πληροφορούνται εγκαίρως είτε δεν διαθέτουν τον αναγκαίο εξοπλισμό».

Αίτημα  για έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων και τις επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κατέθεσε η παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών”- παράταξη που πρόσκειται στον  ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «η τοπική αυτοδιοίκηση, οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές και τα συμβούλια, θα πρέπει να αντιληφθούν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να στηρίξουν το μέλλον των ιδρυμάτων τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος