Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Πυρσινέλλα- Συγκρότηση φακέλου για τη Δομπόλη

Το πιο καθοριστικό βήμα για ν’ αλλάξει οριστικά η εικόνα του Πάρκου Πυρσινέλλα και να μετατραπεί σε έναν πραγματικό «πνεύμονα» για το λεκανοπέδιο έκανε σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στη συνεδρίασή της ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης για την ανάπλαση και ανάδειξη του Πάρκου στο Ταμείο Ανάκαμψης.Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων μελετών, ώστε να δρομολογηθεί μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις των τελευταίων ετών στην περιοχή.Το έργο έχει προϋπολογισμό εννέα εκατομμυρίων ευρώ και η πρόταση αποτελείται από τρία υποέργα:1) Το κύριο υποέργο «Ανάπλαση Πάρκου Πυρσινέλλα».2) Το δεύτερο υποέργο: «Υπογειοποίηση Δικτύων ΔΕΗ Α.Ε. στο ΠάρκοΠυρσινέλλα.3) Το τρίτο υποέργο: «Έξυπνες εφαρμογές για την ανάπλαση – ανάδειξητου Πάρκου Πυρσινέλλα».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή τις αποφάσειςαυτές έκανε την ακόλουθη δήλωση:“Σήμερα έχουμε αποφάσεις για δύο εμβληματικά έργα. Το Πάρκο Πυρσινέλλα, που με την υποβολή της πρότασης για την χρηματοδότηση ολοκληρώνεται μία επίπονη διαδικασία και ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ανάπλαση και ανάδειξη του χώρου. Για την παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν μία δέσμευση. Πιστεύουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση της δημοπράτησης. Έτσι τα επόμενα χρόνια θα παραδοθεί στους πολίτες ένας υποδειγματικός χώρος με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τους συνεργάτες μας που δούλεψαν με μεράκι, ώστε να βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο’.
Ρεπορτάζ – σύνταξη: Βασίλειος Σιώμος
ΦΩΤΟ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος