Στην Πρέβεζα ο ΠτΔ για τον Επίκτητο και την Ελευθερία

Την έναρξη της Ημερίδας με θέμα «Επίκτητος και Ελευθερία» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας με τον Όμιλο UNESCO Πρέβεζας, κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υπεράσπισης του ανθρώπου είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας του, στο πλαίσιο της σύγχρονης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όπως προκύπτει από τον ίδιο τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του πολιτισμού μας.
Μάλιστα, τόνισε ότι μια τέτοια σύλληψη της ελευθερίας για την θωράκιση της δημοκρατίας μας και του πολιτισμού μας, είναι περισσότερο επιτακτική στην εποχή μας που ο άνθρωπος χειμάζεται δεινώς, και μάλιστα σε πλανητικό επίπεδο, ιδίως λόγω της ραγδαίας υποχώρησης των πανανθρώπινων αγαθών της ειρήνης και της δικαιοσύνης, υφ’ όλες τις διαστάσεις τους.
«Ας μην ξεχνάμε ότι η αποστολή της δημοκρατίας μας και του πολιτισμού μας δεν εξαντλείται στην υπεράσπιση, υπερβαίνει τα όρια αυτά και παίρνει πλανητικές διαστάσεις, τις διαστάσεις υπεράσπισης του κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως από τα επιμέρους χαρακτηριστικά του» υπενθύμισε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «κατά τις επιταγές της δημοκρατίας μας και του πολιτισμού μας, η υπεράσπιση του ανθρώπου, εν γένει, δεν είναι προνόμιο, αλλά χρέος».
Επιπροσθέτα, σημείωσε ότι «ελευθερία και δικαιοσύνη πρέπει να συνυπάρχουν και να συλλειτουργούν, προκειμένου το όλο οικοδόμημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας να διατηρεί τη θεσμική και πολιτική του «στατικότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος