Στη Βουλή η φόρτωση αδρανών υλικών από το λιμάνι Ηγουμενίτσας με προορισμό για Κέρκυρα και Παξούς

Στη Βουλή, φέρνει με ερώτησή της, η βουλευτής του ΜΕΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, τις αντιδράσεις τοπικών φορέων και των κατοίκων της πόλης της Ηγουμενίτσας, για την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε., μετά την οποία ξεκίνησε από το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου η φόρτωση αδρανών υλικών (χύδην φορτίων) από τις ράμπες 3 και 4 του Λιμένα Εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Ο Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., με κατά πλειοψηφία απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε για ένα χρόνο η φόρτωση αδρανών υλικών προς την Κέρκυρα και τους Παξούς να γίνεται από την ράμπα 3 ή 4, παρότι δεν είναι διαμορφωμένες για τέτοια δραστηριότητα και με αυτόν τον τρόπο τη συνύπαρξη των επιβατών με την μεταφορά αδρανών υλικών.
Σε παλαιότερη (Φεβρουάριος 2021) απάντηση του Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, γίνεται αναφορά σε κατ’ εξαίρεση χαρακτηρισμό της προβλήτας 3 που βρίσκεται εντός του χώρου του Λιμένα Εξωτερικού, ως χώρου φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών(χύδην φορτίων), για ένα έτος και ειδικότερα από Οκτώβριο έως Μάρτιο, παρόλο που o Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. θεωρεί ως κατάλληλο χώρο, αυτόν της Γ1’ φάσης Λιμανιού κοντά στις εγκαταστάσεις τσιμέντων, ο οποίος όμως δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί λόγω χρονοβόρων διαδικασιών.
Η βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Ναυτιλίας αν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση για την φόρτωση χύδην φορτίων από τον Λιμένα Ηγουμενίτσας και τις συγκεκριμένες προβλήτες και αν είναι η μεταφορά των φορτίων αυτών μια οχλούσα δραστηριότητα στο λιμάνι, όταν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες  συνυπάρχουν με ένα σύννεφο σκόνης και με φορτηγά που αδειάζουν αμμοχάλικα.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος