Στα Ιωάννινα το Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων

Στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 5 Ιουνίου το 3ο Διεθνές Συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας και Κύπρου.

Τη διοργάνωση του 3ου Συνεδρίου, για το 2022, έχει αναλάβει ο οργανισμός Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ως φορέας λειτουργίας του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με το Ελληνικό Forum Γεωπάρκων.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι εκτός από την παρουσίαση των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου και των ιδιαίτερων γεωλογικών, φυσικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών που τα διέπει, η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα ήπιας-βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τον γεωτουρισμό και γενικότερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών μέσω δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νεότερων γενιών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πέτρινο Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία (3 Ιουνίου 2022) και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (4 Ιουνίου 2022), ενώ στις 5 Ιουνίου 2022 το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επίσκεψη-ξενάγηση στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος