«Σκουπιδομαχία» στην Ήπειρο – Αντιπαράθεση για τη μεταφορά των απορριμμάτων

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, να παγώσει για δεύτερη φορά το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου μεταφοράς των σκουπιδιών από τους Δήμους της Ηπείρου στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ζηρού και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, Νίκος Καλαντζής, προαναγγέλλοντας έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση για το πάγωμα του διαγωνισμού, ενώ από την  πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης προειδοποιεί ότι εάν δεν τηρηθούν οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Συνδέσμων Διαχείρισης Απορριμμάτων, θα προσβάλλει εκ νέου τυχόν νέο  διαγωνισμό.

Στο μεταξύ,  η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας  αποφάσισε νέα μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης του εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πρέβεζας.

Στο ζήτημα  παρενέβη και η «Λαϊκή Συσπείρωση», χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία ανέκδοτο που υποκρύπτει οικονομικά συμφέροντα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος