Σε ΦΕΚ η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας

Άμεσα η εφαρμογή των νέων τιμών

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρωί της Παρασκευής η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναπροσαρμογή διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα, (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων.

Τα τέλη διοδίων αυξάνονται από τα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο στα 0,04 λεπτά και κατά περίπτωση από 28% έως 32%.

Η απόφαση αναμένεται να εφαρμοστεί από σήμερα, άμεσως μόλις γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στα συστήματα της Εγνατίας Οδού, καθώς από τη σύμβαση παραχώρησης, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ «προ της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης θα αναπροσαρμοστούν τα τέλη διοδίων».

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 4 το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο εξής η τιμή για ένα ΙΧ στα διόδια της Τύριας ανεβαίνει στα 2,70€ από 2,10€, στα 1,55€ αυξάνονται τα διόδια στο Δροσοχώρι (από 1.20€) για τα ΙΧ και στα 1,90€ στο Μαλακάσι (από 1,40€).

Τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, διαμορφώνονται ως εξής:

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης, θα ακολουθήσουν ακόμη δύο αναπροσαρμογές μέχρι η χρέωση να φτάσει σε ορίζοντα τριετίας στο ύψος αυτής των υπολοίπων παραχωρημένων αυτοκινητοδρόμων, ήτοι 0,065€ ανά χιλιόμετρο, που με την τιμαριθμική αναπροσαρμογή εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνει στα 0,075€. Η δεύετερη αναπροσαρμογή θα γίνει με την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή (πιθανόν το Σεπτέμβριο) , με χρέωση 0,05€ λεπτά το χιλιόμετρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος