Σε διάλογο με θέμα την ενέργεια και την αυτοδιοίκηση καλεί η «Αειφόρος Ήπειρος»

«Πρόκληση» και συνάμα πρόταση για την ατζέντα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών θέτει από τώρα η νέοϊδρυθείσα παράταξη «Αειφόρος Ήπειρος».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θουκυδίδης Μουτσόπουλος «προσκαλεί» την τοπική αυτοδιοίκηση και συνάμα όλες τις παρατάξεις σε διάλογο, θέτοντας ως πρώτιστο ζήτημα την «ενέργεια και την αυτοδιοίκηση».

Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί απάντηση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και πρόθεση της παράταξης είναι «να τεθούν από τώρα τα θέματα ενέργειας σε πρώτη προτεραιότητα» και φυσικά το ευρύ πλαίσιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πάντως, διευκρινίζει πως η επιστολή απευθύνεται συμβολικά στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και πρόθεση της παράταξης είναι «να χαιρετήσουμε τη σημασία της συλλογικής δράσης της αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πιεστικών προβλημάτων, αλλά και αξιοποίησης των ευκαιριών ανάπτυξης του τόπου μας».

Τέλος, απευθύνει έκκληση στην ΠΕΔ Ηπείρου «να απορρίψει τις λαϊκίστικες, ευκαιριακές και απολύτως ανεδαφικές προτάσεις για εξορύξεις υδρογονανθράκων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος