Πρέβεζα: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βρυσούλα – Κάηκε ένα σπίτι

Υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Βρυσούλα Πρέβεζας, σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή, που έκαψε ένα σπίτι ενώ πέρασε μέσα από τις αυλές πολλών σπιτιών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργακάκο, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι στενοί δρόμοι που δυσκόλευαν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 14 οχήματα, 41 άνδρες, 2 αεροσκάφη PZL και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Η φωτιά έκαψε ένα σπίτι, έφτασε στις αυλές σχεδόν όλων των σπιτιών του χωριού. Ζημιές υπάρχουν επίσης σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά που καλλιεργούσαν οι κάτοικοι στις αυλές τους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα της οποίας το σπίτι κάηκε φιλοξενείται σε συγγενικά της πρόσωπα, ενώ μετά από επικοινωνία του Δήμου Πρέβεζας με τη Μητρόπολη, θα φιλοξενηθεί σε δομή της Μητρόπολης εφόσον το επιθυμεί.

Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι κάτοικοι καθώς το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά, εντός του οικισμού, ήταν καθαρισμένο. Πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Βρυσούλα όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την επιχείρηση συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα του Δήμου Πρέβεζας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και ομάδες εθελοντών.

Οι πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και οι κάτοικοι έδωσαν προτεραιότητα στην προστασία ανθρώπινων ζωών, βγάζοντας από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που τους οδήγησαν σε ασφαλές μέρος.

Πρέβεζα: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βρυσούλα – Κάηκε ένα σπίτιΥπό έλεγχο η φωτιά και στο Επισκοπικό

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στο Επισκοπικό Ιωαννίνων. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα καθώς στην περιοχή υπάρχουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος