Ψήφισμα Δήμου Ιωαννιτών υπέρ εργαζομένων καθαριότητας ο

Υπέρ των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών τάσσεται η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Αυτό τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας όπου τέθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων.
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους εργαζόμενους και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών θέτοντας ένα εξαιρετικά στενό πλαίσιο για την εφαρμογή της περιλαμβάνοντας ακόμα ευθύνες τόσο των αιρετών όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων και για τη συνέχιση της απασχόλησης, αλλά και για την καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων.
Πρόταση του κ. Μπέγκα προς το Σώμα ήταν να εκδοθεί μεν ένα ψήφισμα συμπαράστασης αλλά παράλληλα να δοθεί η μάχη μέσα από τα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή την ΚΕΔΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει σήμερα για το θέμα αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος