Κλειστή για βαρέα οχήματα η Εγνατία στο ύψος της Παμβώτιδας – Σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά των Ιωαννίνων (βίντεο)

Από τις 04:00 τα χαράματα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία στο ύψος της Παμβώτιδας για βαριά οχήματα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, μετά και την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας στα Ιωάννινα ενημέρωναν από τις 04:00 τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο ύψος του κόμβου της Παμβώτιδας, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Κοζάνη, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τον δρόμο από το Μαλακάσι προς τα Τρίκαλα, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, ενώ δεν κυκλοφορούν ούτε εκεί τα βαρέα οχήματα. Η απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία στης νταλίκες πάρθηκε μετά από πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Μαλακάσι όπου διπλωσε νταλίκα.

Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Στο Μέτσοβο το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά, ενώ στα λευκά ντύθηκαν η Μηλιά Μετσόβου, η Βοβούσα το Συράκο στα Τζουμέρκα και πολλά χωριά του Ζαγορίου.

Η kυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε ορισμένα τμήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες οι οδηγοί που κινούνται τόσο στην Εγνατία οδό όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες η να φέρουν τα οχήματα τους χειμερινά ελαστικά.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων βασικό χαρακτηριστικό θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 έως 500 μέτρων.

Με βάση αυτή την πρόβλεψη η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει τις συστάσεις της προς τους συναρμόδιους φορείς για αυξημένη επιφυλακή και στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

«Σαφώς και είμαστε σε ετοιμότητα, όπως κάθε φορά και σε συνεργασία με όλους τους φορείς», υπογράμμισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο προϊστάμενος Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή και κατά τόπους θα είναι έντονα, με βάση την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερο, πάντως, οι χιονοπτώσεις θα πλήξουν τις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα, που σημαίνει ότι και πέριξ των Ιωαννίνων μπορεί το τοπίο να ντυθεί στα λευκά. Στις παραθαλάσσιες περιοχές οι νοτιάδες θα φτάσουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, σύμφωνα με το έκτατο επικαιροποιημένο δελτίο.

Ρεπορτάζ: Β. Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος