Ποιοι είναι οι 10 που εκλέγονται στην Ήπειρο

Με 10 βουλευτές θα εκπροσωπείται πλέον η Ήπειρος στη Βουλή καθώς, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, μια έδρα λιγότερη έχει ο νομός Άρτας (δύο έναντι τριών το 2019) και μια και μόνο έδρα η Θεσπρωτία, έναντι δυο το 2019.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ήπειρο εκλέγονται:

Νομός Άρτας:

Από τη Νέα Δημοκρατία, επανεκλέγεται ο πρ. υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος, έχοντας συγκεντρώσει – με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 88,79% – 7653 σταυρούς προτίμησης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανεκλέγεται η πρ. Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, έχοντας συγκεντρώσει 6915 σταυρούς προτίμησης.

Νομός Ιωαννίνων:

Στα Ιωάννινα, αν και η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, χάνει τους 3 από τους τέσσερις βουλευτές που είχε μέχρι τώρα, καθώς δύο βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και από έναν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ:

Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος συγκεντρώνει, με ενσωματωμένο το 89,61% των εκλογικών τμημάτων, 15.901 σταυρούς προτίμησης. Εκτός βουλής μένει ο πρ. υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η μέχρι τώρα βουλευτής Μαρία Κεφάλα.

Από το ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Μερόπη Τζούφη με 8482 σταυρούς και ο Ιωάννης Στέφος με 6696, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής και την περίοδο 2015-2019.

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Τσίμαρης Ιωάννης με 4486 σταυρούς προτίμησης και από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Νικόλαος Έξαρχος με 2233 σταυρούς.

Νομός Πρέβεζας:

Στην Πρέβεζα, με ενσωματωμένο το 90,91% των σταυρών από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Κυριάκης Σπυρίδωνας με 7080 σταυρούς προτίμησης, αφήνοντας εκτός βουλής τον μέχρι τώρα βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανεκλέγεται ο Μπάρκας Κωνσταντίνος με 3366 σταυρούς προτίμησης.

Τέλος, στη μονοεδρική Θεσπρωτία επανεκλέγεται ο Βασίλης Γιόγιακας με 8468 σταυρούς (ενσωμάτωση 90,17% των εκλογικών τμημάτων).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος