Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Καλλιστώ καταδικάζουν την παρέμβαση διάνοιξης δρόμου στην αλπική ζώνη του Γράμμου, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και καταστροφική.
Όπως αναφέρουν, το έργο πραγματοποιήθηκε χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση σε προστατευόμενη περιοχή (NATURA), ενώ δεν υπήρξε ενημέρωση των δήμων και των κατοίκων.
Οι επιπτώσεις στο τοπίο και τη βιοποικιλότητα είναι σοβαρές, αναφέρουν, καθώς το έργο καταστρέφει φυσικά μονοπάτια και απειλεί τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο Γράμμος θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και να προστατεύεται κατάλληλα.
Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα» προέβη σε καταγγελία στο Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος για το ίδιο θέμα, ζητώντας την άμεση παύση των εργασιών, ενώ ο Ορειβατικός σύλλογος Ιωαννίνων που με επτά ακόμη συλλόγους έκαναν ανάβαση διαμαρτυρίας και αυτοψίας στο βουνό κάνουν λόγο για καταστροφή στο πλήρως σηματοδοτημένο παλιό ορειβατικό μονοπάτι μετά τη διάνοιξη του δρόμου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος