Περιφερειάρχης Ηπείρου: Οι τεράστιες ποσότητες βροχής προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο. Τις πληγείσες περιοχές στα Βόρεια και Κεντρικά Τζουμέρκα επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου καθώς και σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών: Γέφυρα Πλάκας, Σγάρα, Άγναντα, Καταρράκτη και μέχρι το σημείο όπου έχει πλέον αποκοπεί ο δρόμος προς το τουριστικό περίπτερο.

Η κατάσταση όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καρχιμάνης, είναι πολύ δύσκολη. Οι τεράστιες ποσότητες βροχής άφησαν πίσω τους μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις ανυπολόγιστες ζημιές.

 Ο κ. Καχριμάνης είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους Δήμους και όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες ήδη παρεμβαίνουν από την πρώτη στιγμή σε όλα τα σημεία που υπάρχουν προβλήματα. Στον Καταρράκτη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και είδε από κοντά τις καταστροφές και τις ανάγκες.

Προσπαθούμε με κάθε διαθέσιμο μέσο να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση σε οικισμούς και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: η κατάσταση απαιτεί άμεση και ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία. Η Ήπειρος έχει πληγεί σοβαρά και δεν μπορεί να περιμένει. Προτεραιότητά μας είναι η γρήγορη και ασφαλής αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου, ώστε να μη μείνει κανένας οικισμός απομονωμένος, πρόσθεσε.

Το απόγευμα θα συμμετάσχει σε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, όπου θα παρουσιάσει την πραγματική εικόνα των ζημιών και τις ανάγκες που κατέγραψε σήμερα, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα οι απαιτούμενοι πόροι και δυνάμεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος