Εντός της εβδομάδας προγραμματίζεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση της πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου για την ανέγερση του Τεχνολογικού Πάρκου στα Γιάννενα.
Από την εκδήλωση δήλωσαν ότι θα απέχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι “η περιφερειακή αρχή αγνόησε τις προτάσεις για πρότερη συζήτηση της πρότασης στο περιφερειακό συμβούλιο”.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Καχριμάνης για την κατασκευή του έργου απαιτούνται περί τα 50 εκατ. Από αυτά τα 20 θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα περίπου 30 θα προκύψουν από τραπεζικό δανεισμό.
Από αυτά τα 15 εκατ. θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο και τα υπόλοιπα πάλι από τραπεζικό δανεισμό που θα πρέπει να εξασφαλίσει η Περιφέρεια η οποία αναλαμβάνει και να αποπληρώσει τα δάνεια.
Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του έργου, υποστηρίζοντας ότι η Ήπειρος βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από την υλοποίηση παρόμοιων προτάσεων σε άλλες περιοχές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος