Η Περιφέρεια Ηπείρου θα υλοποιήσει – μέσω της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και άλλους φορείς, πρόγραμμα παρεμβάσεων βελτίωσης των υποδομών και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Η χρηματοδότηση των έργων και των παρεμβάσεων έχει εξασφαλιστεί κατά περίπτωση από ευρωπαϊκά προγράμματα, από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου ή άλλους πόρους.
Μεταξύ των έργων που προωθούνται προς υλοποίηση, με τις χθεσινές αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του οδοφωτισμού των δήμων Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, η βελτίωση- εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας, ο εκσυγχρονισμός των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας, Αμαράντου και Καβάσιλων, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών υποδομών στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και η εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών βόσκησης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων υπερβαίνει τα 10 εκ. ευρώ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος