Παράταση απολύμανσης οχημάτων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown στα αιγοπρόβατα

Παρατείνεται έως τις 16 Οκτωβρίου η λειτουργία του σταθμού απολύμανσης στο Μαλακάσι για οχήματα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ζωοτροφές, γάλα και κυνηγετικό εξοπλισμό.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε τη σημασία του μέτρου, καθώς απολυμαίνονται περίπου 90 οχήματα ημερησίως, καθώς η Ήπειρος παραμένει καθαρή ως η μοναδική Περιφέρεια της χώρας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο  lockdown στα αιγοπρόβατα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σε επικείμενη σύσκεψη. Αν εφαρμοστεί, θα προβλέπει πλήρη απαγόρευση μετακινήσεων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι εντός 10 ημερών θα ξεκινήσουν οι πληρωμές επιδοτήσεων, αρχικά για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος