Παραμυθιά: Κινητοποιήσεις για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων

Σε κινητοποίηση  – παράσταση διαμαρτυρίας, προχωρά την προσεχή Παρασκευή, 09:00 – 11:00 το πρωί ο Δήμος Σουλίου, ο εμπορικός και κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής και οι τραπεζοϋπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το αναγγελθέν κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί περί τους 6.000 καταθέτες και δανειοδοτεί αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στους Φιλιάτες εντός του μήνα αναμένεται να κλείσει και το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής, και στην Κόνιτσα στις 4 Αυγούστου κλείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς, αφήνοντας τους δύο ακριτικούς Δήμους της Ηπείρου χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση.

Αποφάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου για τις τράπεζες

Το θέμα της επικείμενης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο 64 καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την επικράτεια, συζητήθηκε και στην τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου. Στην Ήπειρο, η απόφαση της Πειραιώς αφορά τους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Σουλίου και Φιλιατών.

Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητάει να μην αλλάξει ο υφιστάμενος χάρτης και η λειτουργία των καταστημάτων και υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους της Ηπείρου. Ιδίως για τις ακριτικούς και παραμεθόριους Δήμους, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητά να διατηρηθεί τουλάχιστον ένα τραπεζικό υποκατάστημα στην έδρα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος