Παραμένουν στο “βαθύ κόκκινο” οι Δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας

Παραμένουν για μια ακόμα εβδομάδα στο “βαθύ κόκκινο” οι Δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 09 Απριλίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ιωάννινα και Μέτσοβο, βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς από τις 14 Μαρτίου με τους επιδημιολογικούς δείκτες της ΠΕ Ιωαννίνων να μη παρουσιάζουν ακόμα, σαφή βελτίωση.

Μάλιστα η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση, έκανε λόγο για αύξηση κρουσμάτων σε νέους ηλικίας από 16 μέχρι 19 ετών τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου, στην Ήπειρο σημειώνεται σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Οριακή η κατάσταση στη Θεσπρωτία που από το Σάββατο 3 Απριλίου “κατέβηκε” στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, μετά από τέσσερις εβδομάδες καθολικού lockdown και σαφώς καλύτερη σε Άρτα και Πρέβεζα.

Σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών ανέρχεται σε 1,57 για την Άρτα, για την ΠΕ Θεσπρωτίας στο 4,29, για την ΠΕ Ιωαννίνων στο 23,14 και για την Πρέβεζα στο 1,86.

Τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού υπολογίζονται σε 1,47 για την Άρτα, για τη Θεσπρωτία σε 11,47, για τα Ιωάννινα σε 10,72 και για την Πρέβεζα σε 10,46.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος