Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης για τη ζέστη

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στην Ημέρα Δράσης για τη Ζέστη 2025, η οποία τιμάται στις 2 Ιουνίου, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των πολιτών από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ως συμβολική ενέργεια ευαισθητοποίησης, το Δημαρχείο της πόλης φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα, χρώμα που έχει καθιερωθεί ως το χρώμα της κινητοποίησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υπερβολικής ζέστης. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, το οποίο έχει υπογράψει ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, από τον Δεκέμβριο του 2015 και δεσμεύει τον Δήμο σε φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών CO₂ και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, συμμετέχοντας τόσο στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, όσο και στην αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και σχέδιο για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και την προστασία των δημοτών απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα που η κλιματική αλλαγή επιφέρει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος