Ορίζοντες Ηπείρου: Ουραγός η Ήπειρος με ευθύνη Καχριμάνη

«Η πορεία της οικονομίας της Ηπείρου κατά τη διακυβέρνησή της από τον κ. Καχριμάνη είναι καταστροφική», σημείωσε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης, σχολιάζοντας τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής για το 2022.

Ο κ. Ριζόπουλος, παρουσίασε τέσσερις βασικούς δείκτες που, όπως είπε, «αποτυπώνουν την πραγματικότητα της οικονομίας της περιοχής μας».

«Στον δείκτη της ανταγωνιστικότητας η Ήπειρος είναι ουραγός. Στον δείκτη της διαφθοράς πρώτη. Στο δείκτη μείωσης της ανεργίας που παρουσίασε πρόσφατα η eurostat ουραγοί, ενώ τέλος ο δείκτης συρρίκνωσης της οικονομίας της Ηπείρου από το 2010 μέχρι και σήμερα, την περίοδο δηλαδή διακυβέρνησης Καχριμάνη, η πτώση είναι τέτοια που η οικονομία μας βρίσκεται πιο κάτω από ότι ήταν το 2000», ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος.

Κριτική στον απολογισμό και από τη ΛΑΣΥ

Εκτενής αναφορά στις πολιτικές και τα έργα της Περιφερειακής Αρχής έγινε από την Λαϊκή Συσπείρωση και τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Πρέντζα, ο οποίος υποστήριξε ότι η αξιολόγηση γίνεται στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδείξει ότι είναι οργανικό κομμάτι, στην στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στην κεντρική στρατηγική της ΕΕ-κυβέρνησης για την ψηφιακή μετάβαση και την πράσινη ανάπτυξη. «Με αυτούς τους όρους, μοναδικοί κερδισμένοι είναι οι επενδυτές και μονίμως χαμένος ο λαός», σημείωσε ο κ. Πρέντζας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος