Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στις σχολικές μονάδες του δήμου Ιωαννιτών από το κλιμάκιο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., στο πλαίσιο των ενεργειών που δρομολογήθηκαν αμέσως μετά τον πρόσφατο σεισμό. Σύμφωνα με τα πορίσματα, από σήμερα λειτουργούν κανονικά το 3ο Δημοτικό «Μαρούτσειο», το 7ο Δημοτικό «Παυλίδειος Σχολή» – ΖΕΠ μαζί με το 4ο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ιωαννίνων, το 5ο Δημοτικό «Βαλάνειος Σχολή» και το Γυμνάσιο Πεδινής.
Οι τεχνικοί έλεγχοι έδειξαν ότι τα κτίρια είναι ασφαλή, ενώ όπου απαιτούνται παρεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία τους.
Σε ό,τι αφορά το Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων όπου εντοπίστηκε ζήτημα στο υπόγειο που χρήζει τεχνικής αποκατάστασης, η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη λειτουργία του. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό έως και την Παρασκευή, οπότε και θα ανακοινωθούν αποφάσεις για τη λειτουργία του.
Έλεγχοι και σε σχολεία με προϋπάρχουσες ανησυχίες – χωρίς προβλήματα στατικότητας
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες και σε σχολεία όπου είχαν εκφραστεί ανησυχίες πριν από τον σεισμό, όπως το 2ο και το 8ο Λύκειο Ιωαννίνων.
Στην περίπτωση του 2ου Λυκείου, όπου είχε καταγραφεί παρουσία υδάτων στο υπόγειο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, καθώς πρόκειται για φαινόμενο που αντιμετωπίζεται με αντλήσεις χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα του κτιρίου.
Αντίστοιχα, στο 8ο Λύκειο, η καθίζηση που σημειώθηκε εκτός της σχολικής αυλής δεν συνδέεται με πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου.
Τα πορίσματα των ελέγχων δεν ανέδειξαν ζητήματα που να επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος