Eπίσημη εκδήλωση για το «σήμα» της UNESCO στο Ζαγόρι παρουσία του Πρωθυπουργού

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο η επίσημη εκδήλωση για το «σήμα» της UNESCO στο Ζαγόρι. Οι τοπικοί φορείς, και κυρίως ο δήμος Ζαγορίου, δηλώνει έτοιμος για τη σημαντική αυτή εκδήλωση, η οποία αναμένεται να έχει και πολλαπλά οικονομικά οφέλη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Βίτσας, στις 18.30 το απόγευμα. Εκεί θα τοποθετηθεί και το «σήμα» του Διεθνούς Οργανισμού πάνω σε «ακανόνιστο λίθο».

Το Ζαγόρι ξεκινά μια νέα πορεία που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τη δημοτική αρχή, καθώς εγγράφεται στην UNESCO ως φυσικό τοπίο. Να σημειωθεί πως πάνω στο «σήμα» ενεγράφη το 2003 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO για την προστασία του πολιτιστικού τοπίου. Έτσι, ανοίγει ένας νέος ορίζοντας για όλη την Ήπειρο, καθώς και για κάθε πολίτη του κόσμου, αφού πλέον επιβεβαιώνεται η Οικουμενική αξία, η οποία και χρήζει προστασίας, προς όφελος της ανθρωπότητας.

Η εξέλιξη αυτή θα είναι σημαντική για το σύνολο των οικισμών του Ζαγορίου, με τους φορείς της περιοχής να δηλώνουν ήδη ικανοποιημένοι, όπως επίσης και οι επαγγελματίες. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Σουκοβέλος, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Ιωαννίνων εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, εκτιμώντας πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και όχι μόνο για το Ζαγόρι, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. «Πρόκειται για εξαιρετική τιμητική διάκριση για τον τόπο μας», επισήμανε. Και πρόσθεσε ότι, ως δήμος, «είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή στην Επικράτεια που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την επίπονη διαδικασία, σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς». Τέλος, θεωρεί τιμή για όλο το Ζαγόρι την εξέλιξη αυτή, από τη στιγμή που αποτελεί στο σύνολό του μνημείο της UNESCO.  Υπογράμμισε ακόμη πως η περιοχή έχει, «τη μοναδική του αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά».

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή αναμένει επαρκή χρηματοδότηση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό όχι μόνο για τον Δήμο Ζαγορίου, αλλά και για κάθε επισκέπτη. Οι επαγγελματίες της περιοχής θεωρούν ότι η κίνηση στα χωριά θα αυξηθεί περισσότερο, ενώ στην τελετή των εγκαινίων θα παραστεί ο υπουργός Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και ο πρόεδρος της UNESCO.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος