Ο Δήμος Ιωαννιτών υποδέχεται το 2ο φεστιβάλ Refugee Week – τη μεγάλη γιορτή διαφορετικότητας και πολυπολιτισμικότητας

Ο Δήμος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Refugee Week Greece και την υποστήριξη πολλών φορέων και οργανισμών, φέτος διοργανώνουν στα Γιάννενα την εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ Refugee Week Greece. Το φεστιβάλ, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε όλη την Ελλάδα από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, μέρος ενός δυναμικού παγκόσμιου κινήματος και αναδεικνύει τη συμβολή, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Με φετινή θεματική την έννοια της Συμπόνιας στην Πράξη (compassion in action), το Refugee Week φιλοξενεί δράσεις ανοιχτές στο κοινό, εντάσσοντας στον πυρήνα του τις κοινότητες.

Η γιορτή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στο Πάρκο Λιθαρίτσια και θα ακολουθήσει μία σειρά εκδηλώσεων και δρώμενων στην πόλη για όλη την εβδομάδα με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων και οργανισμών μεταξύ των οποίων η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος