Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Γυναίκες: Έμπνευση για συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας” το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα “Δ. Χατζής” στα παλαιά σφαγεία.

Η κ. Σοφία Μαρκούλα, Επ. Καθηγήτρια Νευρολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας θα ανοίξει την εκδήλωση.

Τον λόγο στο βήμα θα πάρει αμέσως μετά η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου, Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που θα μιλήσει με θέμα «Η ανισότητα των φύλων στην επιστήμη και σε Θέσεις ευθύνης».

Στην συνεχεια η κ. Μαρία Πουρνάρη, Καθηγήτρια Επιστημολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναπτύξει το θέμα «Γυναίκες και επιστήμες. Το αίτημα της αμοιβαίας συμπερίληψης»

Την ημερίδα θα απασχολήσουν επίσης «Η Γυναίκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» με ομιλήτρια την κ.Μαρία Στρατηγάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημίου (διαδικτυακή παρέμβαση).

Για το θέμα «Γυναίκα, Αθλητισμός και Ισότητα» θα μιλήσει η κ.Αικατερίνη Τσιούρη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ομοσπονδιακή Προπονήτρια κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης ενώ για την «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο» θα μιλήσει η Αικατερίνη Τσαρπέλα, Πρόεδρος του Γυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού.

Τέλος ο π. Ηλίας Σέπερης, θεολόγος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου θα μιλήσει με θέμα «Θέωσις. Γένους Θηλυκού».

Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος