Νέα περιστατικά ρύπανσης στην τάφρο της Λαψίστας

Νέα περιστατικά ρύπανσης καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τάφρο της Λαψίστας, όπως ανέφερε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ο δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Παναγιώτης Νταής.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράνομης απευθείας απόρριψης λυμάτων στην τάφρο, μετά την επιβολή περιορισμών στην παραλαβή φορτίων εκτός προδιαγραφών από βυτιοφόρα στον βιολογικό καθαρισμό Ιωαννίνων. Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στην έξοδο της Βιομηχανικής Περιοχής, όπου, όπως τόνισε, απαιτούνται έλεγχοι από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο κ. Νταής ανέφερε ότι οι εκροές της νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού είναι εντός των περιβαλλοντικών ορίων και κατάλληλες για άρδευση. Η διερεύνηση των νέων περιστατικών και η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων συνεχίζονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος