Νέα μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη – Από τα Ιωάννινα η μητέρα που χάρισε ζωή στην κόρη της

Συνηθίζεται να λέγεται πως η μητρική αγάπη είναι ακατανίκητη και αυτή η μητρική αγάπη που ξεπερνά κάθε εμπόδιο εξαφανίζοντας τις δεύτερες σκέψεις. Αυτή ήταν η κινητήριος δύναμη για μια μητέρα από τα Ιωάννινα να δώσει ευκαιρία για νέα ζωή στην κόρη της προφέροντας μέρος από το ήπαρ της για να γίνει μεταμόσχευση στο κορίτσι που έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Τρεις μήνες μετά την πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στη χώρα μας, και στο νοσοκομείο Λαϊκό, η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Λαϊκού, κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο, επανέλαβε το ιατρικό επίτευγμα.

Η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, και πλέον, όπως αναφέρει το ygeiamou.gr, δότρια και λήπτρια αναρρώνουν ομαλά στο Λαϊκό.

Η 42χρονη μητέρα δώρισε τον δεξιό λοβό από το ήπαρ της στην 21χρονη κόρη της, η οποία έπασχε από κίρρωση ήπατος λόγω κυστικής ίνωσης.

Μητέρα και κόρη νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ, χωρίς να χρειαστούν διασωλήνωση, μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η  42χρονη από χθες νοσηλεύεται στην Πτέρυγα Μεταμοσχεύσεων, όπου αναμένεται σήμερα να μεταφερθεί και η κόρη της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος