Μέση αύξηση 2 βαθμών τους θερινούς μήνες στην Ήπειρο

Μειώθηκε η συχνότητα, αλλά αυξήθηκε η ένταση των βροχών στην Ήπειρο. Παράλληλα σύμφωνα με τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 2 βαθμούς, κατά τους θερινούς μήνες.

Και αυτό έχει ως συνέπεια την μερική υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα. Τις επιστημονικές διαπιστώσεις παρουσίασες στην ΕΡΤ Ηπείρου, ο Άρης Μπαρτζώκας -ΚαΘ. Μετεωρολογίας & Κλιματολογίας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ιωαννίνων.

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος έχει ακόμη τη δυνατότητα αναστροφής της κατάστασης εναποθέτοντας τις ελπίδες του στη νέα γενιά, που σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα έχει και επίγνωση και συνέπεια στις αρχές της για το περιβάλλον.

Τέλος ανέφερε ότι πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν άμεσα αυστηρές πολιτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής που επεκτείνονται στο βόρειο ημισφαίριο. Καύσωνες και ξηρασία πλήττουν πλέον χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Βρετανία και μάλιστα από νωρίς την άνοιξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος