Μείωση κρουσμάτων στην Ήπειρο- Αίσθηση από αναφορά του Β. Κικίλια για την Πρέβεζα

Η τάση υποχώρησης της πανδημίας στην Ήπειρο φαίνεται να επιβεβαιώνεται με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τετάρτη το απόγευμα. Εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα εκ των οποίων 31 στα Γιάννενα και το ένα στην Πρέβεζα.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Υγείας Βασίλη Υγείας περί προβληματισμού σχετικά με την κατάσταση στον Νομό Πρέβεζας. Πιθανότατα οφείλεται σε εσφαλμένη εκτίμηση καθώς  όπως επισημαίνουν με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία που να στηρίζουν τέτοια εκτίμηση.

Μάλιστα από τα περίπου 180 rapid test που έγιναν την Τετάρτη πρόκυψε μόλις ένα κρούσμα, ενώ και από την  εξέταση των λυμάτων δεν καταγράφεται αύξηση ιχνών κορονοϊού. Η Πρέβεζα με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες, παραμένει σταθερά σε σχετικά ασφαλή κατάσταση και είναι ο μοναδικός από τους 4 νομούς της Ηπείρου που μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί  σε βαθύ κόκκινο. Μαζί με την Άρτα είναι στο κίτρινο. Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, που όπως ανέφεραν έχουν δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα, αναζητούν διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος