Με τιμές αρχηγού κράτους η ταφή του Κάρολου Παπούλια στο νησάκι των Ιωαννίνων (video)

Σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των υγειονομικών μέτρων έγινε η ταφή του Κάρολου Παπούλια στον γενέθλιο τόπο του. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νησί των Ιωαννίνων, όπου μεταφέρθηκε η σορός του εκλιπόντος.

Με τιμές αρχηγού κράτους η ταφή του Κάρολου Παπούλια στο νησάκι των Ιωαννίνων (video)

Η κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους έγινε με δημόσια δαπάνη και έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.

Στο αγαπημένο του Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων, αναπαύεται από σήμερα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στον τόπο που επέλεξε να έχει το οικογενειακό του σπίτι από το 1974 και μετά, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα, στο σπίτι της οικογένειας της μητέρας του.

Σε κλίμα συγκίνησης, με χειροκροτήματα και την απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συγχωριανοί του αποχαιρέτισαν για πάντα, το δικό τους Πρόεδρο.

Τον άνθρωπο, που όσο υψηλά αξιώματα κι αν κατείχε, πάντα εύρισκε το χρόνο και τον τρόπο για ένα τσίπουρο στο καφενείο του Νησιού. Παρόντες στο ύστατο χαίρε, πέρα από την οικογένειά του, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ρεπορτάζ Β. Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος