Ξεκίνησε η εκπόνηση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για τα παράλια του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, η εναρκτήρια συνάντηση – παρουσίαση της διαδικασίας εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) του παραλιακού μετώπου Ηπείρου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το σύνολο του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπως επίσης και Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Φιλιατών, Πάργας, Πρέβεζας, Άρτας και Νικολάου Σκουφά.

Στη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της μελετητικής ομάδας της Κοινοπραξίας Εταιρειών που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του ΕΠΣ, παρουσίασαν τη μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Στην παρούσα φάση έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων από το Δήμο, προκειμένου να τροφοδοτηθεί άμεσα και έγκυρα η ομάδα των μελετητών, με το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό.

Το ΕΠΣ είναι το σημαντικότερο θεσμικό εργαλείο, μέσω του οποίου θα καθορισθεί η αναπτυξιακή φυσιογνωμία του Δήμου για τις επόμενες διαδικασίες, θα προστατευτεί το περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά, θα προσδιοριστούν τα απαραίτητα δίκτυα δημοσίων υποδομών και θα οργανωθούν χωροταξικά – πολεοδομικά και θα οριστούν οι χρήσεις γης και οι επιτρεπόμενες παραγωγικές δραστηριότητες, σε όλες οι περιοχές του Δήμου. 

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, όπως ανακοίνωσε θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις ενημέρωσης – διαβούλευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργός συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, στη διαδικασία αυτή, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό πρότυπο της ευρύτερης περιοχής.

Επισημαίνεται ότι το ΕΠΣ και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα εγκριθεί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 31 – 12 – 2025, καθώς αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο της χρηματοδότησης της μελέτης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος