Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα για προληπτικούς λόγους – Τηλεκπαίδευση για τη Δευτεροβάθμια

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας, από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έως τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η απόφαση ελήφθη προληπτικά μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσπρωτία και στο πλαίσιο της γενικής οδηγίας περιορισμού βασικών δημόσιων λειτουργιών για σαράντα οκτώ ώρες μετά την εκδήλωση του φαινομένου.

Όπως επισημαίνεται από το Δήμο Ηγουμενίτσας, η αναστολή λειτουργίας δεν συνδέεται με ακαταλληλότητα των σχολικών κτιρίων, αλλά αποσκοπεί στην ομαλή παρέλευση της περιόδου εκτόνωσης της σεισμικής δραστηριότητας και στη διευκόλυνση των ελέγχων από τα συνεργεία του Δήμου.

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καλούνται να βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ από την έως τώρα εικόνα δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στα σχολικά κτίρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση που εστάλη προς γονείς και κηδεμόνες, διευκρινίζεται ότι θα υλοποιηθεί τηλεκπαίδευση από την πρώτη ώρα, ώστε να μην χαθούν τα μαθήματα.

Διαβάστε περισσότερα:

Κλειστά σχολεία σε Ιωάννινα, Λεπτοκαρυά, Παραμυθιά και Δωδώνη μετά τον σεισμό – Προληπτικοί έλεγχοι τη Δευτέρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος