Τρίωρη στάση εργασίας για το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου εξήγγειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Άρτας.
Στη διάρκεια της στάσης θα γίνει Γενική Συνέλευση όλων των γιατρών του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του Νομού για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης- όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάστασης.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «το νοσοκομείο έχει έλθει στα όρια ασφαλούς λειτουργίας του σε πολλά βασικά τμήματα και κλινικές, εντείνοντας το κλίμα ασφυξίας στους γιατρούς, οδηγώντας τους σε παραιτήσεις και υπερεργασία, με συνέπεια την επισφαλή λειτουργία για την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών από το νοσοκομείο».
Στο μεταξύ, ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Ιωάννης Τσίμαρης και υπεύθυνος του τομέα Υγείας σχετικά με τη δυσλειτουργία στο Γ.Ν. Άρτας. Ο κ. Τσίμαρης ερωτά εάν προτίθεται η κυβέρνηση να διοχετεύσει πόρους για την ενίσχυση του νοσοκομείου και εάν σκοπεύει να καλύψει τα κενά σε Ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος