Κίνδυνος εκτροχιασμού της πανδημίας στα Γιάννενα – Στα ύψη τα νέα κρούσματα

Έντονη ανησυχία προκαλεί η νέα  έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στα Γιάννενα. Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο και απευθύνει έκκληση προς τους νέους για τήρηση των μέτρων αλλά και για επιτάχυνση του εμβολιασμού.

Το Σαββατοκύριακο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 54 κρούσματα στην Ήπειρο και τα 51 εξ αυτών διαγνώστηκαν στα Γιάννενα, 2 στην Πρέβεζα και 1 στην Άρτα. Με εντολή της ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας έχει ανασταλεί έως την Τρίτη η λειτουργία δύο επιχειρήσεων τροφίμων όπου εντοπίστηκαν ισάριθμες συρροές.

Η έξαρση της πανδημίας έρχεται λόγω τουρισμού σε κρίσιμη περίοδο και παραμένει άγνωστο εάν και πόσο θα επηρεάσει τον κλάδο που τα τελευταία- προ της πανδημίας- χρόνια παρουσίαζε δυναμική ανάπτυξη.

Στο μεταξύ και με εξαίρεση τη Θεσπρωτία όπου η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει το 50%, στους άλλους τρεις νομούς το ποσοστό είναι κάτω του πανελλαδικού μέσου όρου. Συγκεκριμένα  στα Γιάννενα και την Πρέβεζα οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αγγίζουν το 35% και στην τελευταία θέση βρίσκεται η Άρτα με περίπου 31%. Συνολικά στην Ήπειρο 126 χιλιάδες άτομα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος