Kατοχύρωση πατάτας Χρυσοβίτσας ως προϊόν Ένδειξης

Μετά από πολλά χρόνια η επωνυμία της πατάτας στη Χρυσοβίτσα κατοχυρώνεται ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης.

Τελικά, υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση του ερευνητικού έργου με τίτλο: «Πατάτα Χρυσοβίτσας: Διενέργεια Έρευνας και συλλογή στοιχείων με στόχο την κατοχύρωσή της ως προϊόντος» με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν, καθηγητή του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κατοχύρωση της πατάτας ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης, αναμένεται να προσφέρει στον τόπο ένα πιστοποιημένο προϊόν τοπικής παράδοσης που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και θα τονώσει την τοπική οικονομία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους καλλιεργητές της περιοχής να αυξήσουν το εισόδημά τους και να παραμείνουν στις εστίες τους και τέλος, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος