Κατώτερη τιμή τα 38 λεπτά διαμηνύουν οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας

Οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ασπροκκλήσι και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα συγκρατήσουν τις τιμές που θα πρέπει να έχει το προϊόν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Από το σύνολο των παραγωγών συμφωνήθηκε ότι η κατώτερη τιμή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα 38 λεπτά, ώστε να μπορεί και ο παραγωγός να έχει ένα μικρό κέρδος.

Ταυτόχρονα συζήτησαν την οργάνωση σε ομάδες παραγωγών, ώστε να μπορούν να συναποφασίζουν όλοι μαζί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα εσπεριδοειδή και να ακούγεται η φωνή τους.

Οι αγρότες επιδιώκουν μέσω των ομάδων παραγωγών να φτάσουν οι ίδιοι στις αγορές των εσπεριδοειδών, αφού διαπιστώνουν ότι το προϊόν τους ξεκινάει με 40 λεπτά από τον τόπο παραγωγής και καταλήγει στα 3 και 4 ευρώ στα ράφια και τον τελικό καταναλωτή.

«Ποιοί είναι αυτοί οι μηχανισμοί που φτάνουν τα προϊόντα τόσο ακριβά και στον παραγωγό δεν μένει τίποτα;» αναρωτήθηκαν, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν μένει κέρδος στον παραγωγό, αλλά ούτε καν αρκετά ώστε να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη παραγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος