Κατά των αλλαγών στο ΕΣΥ η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν γιατροί και νοσηλευτές, μετά την ανακοίνωση για τις αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι απόλυτα αρνητικές, με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου να τονίζει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως βιάζεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Μάλιστα, χαρακτηρίζει επαίσχυντο το νομοσχέδιο, απορρίπτοντας ταυτόχρονα την ανακοίνωση για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, υποστηρίζοντας πως “έτσι διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία”.

«Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνουν τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργούν κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος», τονίζει και πραγματοποιεί σήμερα τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις τρεις το απόγευμα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και γενικές συνελεύσεις ενόψει της απεργίας που θα προκηρύξει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος