Καναλάκι: Εννέα μήνες περιμένουν την αποκατάσταση των ζημιών

Εννέα σχεδόν μήνες πέρασαν από την 21 Μαρτίου, οπότε και σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας, πλήττοντας σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια της περιοχής.

Ένα από αυτά, το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο της πρωτεύουσας του Δήμου Πάργας, περιμένει 9 μήνες την αποκατάσταση των ζημιών.

Η πρώτη εργολαβία, ύψους 155.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των σοβάδων και της στέγης του σχολείου ανατέθηκε από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, αμέσως μετά τους σεισμούς, δεν είχε όμως τύχη, καθώς στις αρχές του Ιουλίου ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος.

Στη συνέχεια ανέλαβε άλλος εργολάβος να εκτελέσει τις εργασίες, με χρονοδιάγραμμα παράδοσης στις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά από διαδοχικές παρατάσεις στο τέλος Οκτωβρίου.

Καναλάκι: Εννέα μήνες περιμένουν την αποκατάσταση των ζημιώνΟύτε κι αυτός όμως κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο, με αποτέλεσμα σήμερα 05/01/2021 να κηρυχθεί και αυτός έκπτωτος και να αναζητείται ο τρίτος στην σειρά ανάδοχος.

Καναλάκι: Εννέα μήνες περιμένουν την αποκατάσταση των ζημιών

Στο ενδιάμεσο οι 250 μαθητές (170 του Γυμνασίου και 80 του Λυκείου) όταν είναι ανοιχτά τα σχολεία, κάνουν μάθημα στην απογευματινή βάρδια σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου και του ΕΠΑΛ της περιοχής.

Καναλάκι: Εννέα μήνες περιμένουν την αποκατάσταση των ζημιών

Αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές έχει η Επιτροπή που έχουν συστήσει οι γονείς των μαθητών του σχολείου με τους αιρετούς Δήμου και Περιφέρειας, ζητώντας για πολλοστή φορά την αποκατάσταση των ζημιών του σχολείου, με τους δύο φορείς να μην έχουν όμως ουσιαστικά την αρμοδιότητα καθώς το έργο δημοπρατήθηκε και επιβλέπει οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος