Κ. Γάτσιος: Δραματικές οι συνέπειες της ακρίβειας στην παραγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων

Για τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού και ύφεσης στην ελληνική οικονομία μίλησε την ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο καθηγητής οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Κωνσταντίνος Γάτσιος, τονίζοντας ότι ήδη διαφαίνονται τα πρώτα στοιχεία αυτής της διολίσθησης, που μας επαναφέρει δεκαετίες πίσω.

Ο κ. Γάτσιος εκφράζοντας και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, του οποίου είναι στέλεχος διαφώνησε με την ορθότητα των μέτρων για την ενέργεια, που εξήγγειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η επιδότηση των παραγωγών δεν είναι βέβαιο, ότι θα φτάσει στους καταναλωτές.

Τέλος, αναφερόμενος στην τοπική οικονομία της Ηπείρου εκτίμησε, ότι αν δεν υπάρξουν πρόσθετα στοχευμένα μέτρα για την παραγωγή, πολλές αγροτικές και άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας, που πλήττει την αγορά.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάφερε τον δυναμικό κλάδο της πτηνοτροφίας σε Γιάννενα και Άρτα, που παράγει σχεδόν το μισό ορνίθιο κρέας στην Ελλάδα και λόγω των αυξήσεων στο κόστος  παραγωγής κινδυνεύει με αφανισμό και μάλιστα σε καθεστώς ενδεχόμενης επισιτιστικής κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος