Ήπειρος: Σε ετοιμότητα για την παρατεταμένη κακοκαιρία η Πολιτική Προστασία

Ετοιμότητα για την άμβλυνση των συνεπειών του πολικού ψύχους που αναμένεται να ενσκήψει από σήμερα το βράδυ και στην Ήπειρο δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ διαδοχικά καιρικά συστήματα  προβλέπεται να προκαλέσουν  κακοκαιρία με το όνομα “ΕΛΠΙΣ”. Το πρώτο κύμα θα κάνει την εμφάνισή του από τα ξημερώματα του Σαββάτου και  το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι βόρειοι άνεμοι που στην περιοχή μας θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.  Ωστόσο οι χιονοπτώσεις στην περιοχή μας με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις θα είναι περιορισμένες. Ο υδράργυρος τα επόμενα 24ωρα θα υποχωρήσει τη νύχτα στα ορεινά ακόμη και στους μείον 15 βαθμούς και θα υπάρξουν μέρες ολικού παγετού.

Πάντως τις τελευταίες μέρες ήδη σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με το θερμόμετρο τα ξημερώματα να δείχνει μείον 7 βαθμούς.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δημήτρης Μαυρογιώργος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ήπειρος να επηρεαστεί λιγότερο από τις άλλες περιφέρειες της χώρας τονίζοντας ωστόσο ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος και όλα τα μηχανήματα ήδη βρίσκονται σε καίρια σημεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκαλέσει η παρατεταμένη κακοκαιρία.

Ο κ. Μαυρογιώργος συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή καλώντας τους Ηπειρώτες  να αποφεύγουν άσκοπές μετακινήσεις τις μέρες της κακοκαιρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος