Ήπειρος: Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Ανησυχία από το λιώσιμο του χιονιού

 Εξασθενούν τα καιρικά φαινόμενα και από αύριο μέχρι και την Πρωτοχρονιά  θα ξαναφανεί ο ήλιος. Η κακοκαιρία υποχωρεί όμως αρκετά προβλήματα και δη πλημμύρες και καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο παραμένουν. Ανησυχία ωστόσο προκαλεί η τήξη του χιονιού καθώς τα νερά  εισρέουν στα φουσκωμένα ποτάμια.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πέσει μεγάλοι όγκοι βροχής και καθώς τα νερά ήταν ήδη πολλά από τις προηγούμενες νεροποντές τα προβλήματα ξαναφάνηκαν κυρίως σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Γιάννενα.

Στη Θεσπρωτία ζημιές καταγράφονται σε καλλιέργειες στη  Σαγιάδα. Επίσης στη Χρυσαυγή ο χείμαρρος ξεχείλισε, πλημυρίζοντας δρόμους και κατάστημα. Σε Ραχούλι και Ξηρόλοφο τα νερά μπήκαν σε σπίτια και μάλιστα χρειάστηκε επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό 2 ατόμων. Ζημιές καταγράφονται και στο Δήμο Σουλίου, δηλαδή εναπόθεση φερτών υλικών στους δρόμους και μερικά πλημμυρισμένα σπίτια. Τέλος στην Παραμυθιά σημειώνονται συχνές διακοπές ρεύματος.

Στο Δήμο Δωδώνης Ιωαννίνων έπεσε μια παλιά γέφυρα στη θέση Αρτοπούλα αλλά χωρίς ζήτημα αποκλεισμού καθώς υπάρχει εναλλακτική διαδρομή. Στον ορεινό όγκο των Ιωαννίνων έχουν σημειωθεί μεγάλες καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο αλλά και πάλι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί περιοχών. Επίσης λόγω της τήξης του χιονιού μεγάλοι όγκοι νερού διοχετεύονται στα ποτάμια που είναι στα όρια της υπερχείλισης.

Στην Πρέβεζα υπάρχει πρόβλημα λόγω καθίζησης στην επαρχιακή οδός Πολυστάφυλου Σκιαδά. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο δρόμο.

Παρά τις εκτεταμένες ζημιές δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά καθώς δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας δίνουν το δικό τους αγώνα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος