Ήπειρος: Παγίδες θανάτου για ανθρώπους και ζώα

Σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν ανυποψίαστοι πολίτες στα ορεινά χωριά των Ιωαννίνων. Από το Ζαγόρι μέχρι και την περιοχή της Μουργκάνας, ασυνείδητοι “κυνηγοί” στήνουν θηλιές και αυτοσχέδιες παγίδες, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα.

Η πρακτική αυτή μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει ακόμη και θάνατο σε ανθρώπους, καθώς και στα άγρια ζώα. Πριν λίγες μέρες, στο Ανατολικό Ζαγόρι εντοπίστηκαν παγίδες πάνω σε μονοπάτι. Ένα σκυλί παγιδεύτηκε και χάρη στην άμεση επέμβαση του ιδιοκτήτη γλίτωσε το βέβαιο θάνατο. Στόχος, ενδεχομένως, ήταν κάποιος αγριοχοιρος και η θηλιά ήταν φτιαγμένη με συρματοσχινο.

Ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, και στον έλεγχο που έγινε στο συγκεκριμένο σημείο, εντοπίστηκαν άλλες τρεις παγίδες, παρουσία της Αστυνομίας. Ο δράστης ή οι δράστες εικάζεται ότι διαμένουν στα κοντινά χωριά. Ήδη, δόθηκε κατάθεση του ιδιοκτήτη του σκύλου και προσεχώς θα διενεργηθεί έρευνα, με τη δικογραφία να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, παγίδες θανάτου εντοπίστηκαν και στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου, στη Λάβδανη, σε μικρή αποσταση απο το επαρχιακό δρόμο. Παρόμοιο συμβάν είχε καταγραφεί στην περιοχή προ ετών, ενώ η Θηροφυλακη απελευθέρωσε τη σκανδάλη και το όπλο, στη θαλαμη του οποίου ήταν τοποθετημένο φυσίγγιο για θήρα. Ωστόσο και σ’ αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός και ανθρώπους.

Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία καταδίκασε την ενέργεια, με τον πρόεδρο της, Νίκο Παπαγρηγορίου, να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες και έχει προβεί σε νέες προσλήψεις. Όμως, εκτιμά πως “το νομικό πλαίσιο είναι επιεικες και πταίσματα και πλημμελήματα διαγράφηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης”. Και προτείνει αυστηρότερες ποινές στους παραβάτες, ώστε να αποφευχθούν αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα των ασυνείδητων “κυνηγών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος