Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning “Biodiversity Guardians: Protecting Nature Together”, το Γυμνάσιο Ζαλόγγου φιλοξένησε μαθητές και καθηγητές από το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας και το ιταλικό Liceo Scientifico Statale “G. Berto” της Vibo Valentia.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Σωματείου «Διάζωμα» «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων – Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», οι μαθητές του Γυμνασίου Ζαλόγγου ανέλαβαν τον ρόλο ξεναγών στην Αρχαία Κασσώπη, προσφέροντας μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία στους συνομηλίκους τους.
Υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Αναστασίας-Άννας Ιορδανίδου, η δράση προώθησε τη διαπολιτισμική επικοινωνία και τη σύνδεση της ιστορικής γνώσης με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Η Διευθύντρια του Γυμνασίου, Σοφία Μπαδήμα, τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, που όχι μόνο ανέδειξε την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά ενίσχυσε και τη συνεργασία μεταξύ μαθητών από διαφορετικές χώρες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος