Ήπειρος: Δεκτή η παραίτηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Την παραίτηση από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη υπέβαλλε το πρωί της Δευτέρας ο Οδυσσέας Πότσης. Η παραίτηση του έρχεται σε συνέχεια καταγγελίας που υπέβαλλε σε βάρος του την Παρασκευή, νεαρή εργαζόμενη στο ιατρείο που διατηρεί ο κ. Πότσης, για σεξουαλική παρενόχληση.

Η παραίτηση γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην οποία αναφέρεται:

“O Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση που υπέβαλε από το αξίωμα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ο κ. Οδυσσέας Πότσης, μετά την σε βάρος του καταγγελία, από απασχολούμενη στο ιατρείο του. Ο κ. Οδυσσέας Πότσης, στην έγγραφη παραίτησή του, αναφέρει ότι πρόκειται «ψευδή, αήθη και συκοφαντική σε βάρος του κατηγορία και οι υπόλογοι θα δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή, σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας αναμένουν τις δικαστικές εξελίξεις”.

Ο ίδιος ο κ. Πότσης, έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της παραίτησής του, στο οποίο αφήνει αιχμές για “ύποπτη χρονική στιγμή” και “πολιτική εκμετάλλευση της καταγγελίας”:

Αναλυτικά αναφέρει:

“Κύριε Περιφερειάρχη,

Ενόψει της σε βάρος μου αήθους και συκοφαντικής καταγγελίας απασχολούμενης στο ιατρείο μου, περί δήθεν σεξουαλικής παρενόχλησής της που δημοσιοποιήθηκε, πριν καν λάβω γνώση του περιεχομένου της, με πρωτοβουλία του επικεφαλής ήσσονος αντιπολίτευσης, υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη. Η χρονική στιγμή που λαμβάνει χώρα η καταγγελία σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη αυτόματη πολιτική εκμετάλλευση της, καθιστά ηλίου φαεινότερη τη στόχευσή της. Ενόψει αυτών, πιστεύω ότι η παραίτησή μου διευκολύνει την ομαλή πορεία της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Για την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη σας εκφράζω ολόθερμες ευχαριστίες. Παράλληλα σας διαβεβαιώνω ότι η ψευδής, αήθης και συκοφαντική σε βάρος μου κατηγορία θα κονιορτοποιηθεί και οι υπόλογοι θα δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη”.

Την παραίτηση του κ. Πότση και από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου και την απόσυρση από το ψηφοδέλτιο του Αλέκου Καχριμάνη, ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου:

«Για λόγους ευθιξίας και ηθικής ακεραιότητας εκτός από την παραίτηση του από τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη και μέχρι να υπάρξει απόφαση απαιτούμε: 

-Την παραίτηση του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

– Και την διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια της παράταξης του κυρίου Καχριμάνη.

Εκτιμούμε πως θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει τα δέοντα από την Περιφερειακή Αρχή και η καθυστέρηση των παραπάνω στα μάτια μας μοιάζει χρονοτριβή άνευ ουσίας και πρόθεση συγκάλυψης. Τέτοια σκάνδαλα εκτός από το ίδιο το πρόσωπο και την πολιτική παράταξη την οποία προέρχεται αμαυρώνουν τη θεσμική θέση της Περιφέρειας και την εικόνα μας ως Ηπειρώτες», αναφέρουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος