Ιωάννινα: Βιώσιμη κινητικότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Πιλοτικές δράσεις βιώσιμης κινητικότητας υλοποιεί σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο, το Αστικό ΚΤΕΛ και τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ιωαννίνων, θα επιχειρηθεί ένα «πείραμα» κινητικότητας στην πόλη χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητά της.

Οι δράσεις που εφαρμόζονται σήμερα στην πόλη περιλαμβάνουν, πιλοτική εφαρμογή του μέτρου των 30 χιλιομέτρων την ώρα, ώστε οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και φιλόξενοι στους ποδηλάτες και αποσυμφόρηση του κέντρου με τη χρήση της Αστικής Συγκοινωνίας. Για την αποσυμφόρηση του κέντρου θα υλοποιηθούν δύο διαδρομές με τη συνδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ, όπου οι πολίτες θα μπορούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση να μετακινηθούν προς και από το κέντρο.

Τέλος, διοργανώνεται Τριήμερος ποδηλατικός αγώνας με την ονομασία «Γύρος Ιωαννίνων – Ανήλιο Park» στις 3, 4 και 5 Ιουνίου, με τρεις ξεχωριστούς διασυλλογικούς αγώνες δρόμου, ενταγμένους στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) για το 2022.

«Η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της ζωής της πόλης είναι ένα ζήτημα που προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχεδιασμό της κυκλοφοριακής οργάνωσης. Περιλαμβάνει το αυτοκίνητο, τη δημόσια συγκοινωνία και το περπάτημα, ενώ έμφαση δίνεται και στα ευάλωτα άτομα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος