Ιωάννινα: Βazaar Αγάπης στην Ενορία Περιβλέπτου

Ένα κιόσκι αγάπης και προσφοράς έχει στηθεί έξω από τον Ιερό Ναό κοιμήσεως Θεοτόκου της ενορίας Περίβλεπτου.

Οι γυναίκες της ενορίας στο εικαστικό εργαστήριο δημιούργησαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και έφτιαξαν καλάθια για δώρα Χριστουγέννων που φιλοτέχνησαν μόνες τους.

Τα δημιουργήματα εκτίθενται σε χώρο που κατασκευάστηκε έξω από τον Ιερό Ναό Περίβλεπτου.

Σκοπός και έργο της ενοριακής μέριμνας είναι η παροχή καθημερινού συσσιτίου σε 836 ανθρώπους καθώς και η συχνή διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε άπορους και έχοντες ανάγκη ανθρώπους.

Η Ενοριακή Μέριμνα Περίβλεπτου δε μένει μόνο στο καθημερινό συσσίτιο, αλλά προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τα εξής:

Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ – ΟΤΕ – σε ανθρώπους που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

  • Οικονομική ενίσχυση σε ασθενείς που πρέπει να μεταβούν για θεραπεία και νοσηλεία στο εξωτερικό
  • Κάλυψη εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή τους την ανάγκη
  • Κάλυψη δαπανών διαμονής σε ασθενείς και συνοδούς ασθενών που κατάγονται από το Νομό Ιωαννίνων ή ακόμη και από άλλον και πρέπει να παραμείνουν στην πόλη για αρκετές ημέρες
  • Κάλυψη εξόδων σε παιδιά απόρων οικογενειών που παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήρια
  • Οικονομική ενίσχυση σε φοιτητές άπορων οικογενειών που σπουδάζουν εκτός της πόλεως των Ιωαννίνων και δεν παίρνουν υποτροφία από κάποιον άλλον φορέα για την ολοκλήρωση των σπουδών τους
  • Επισκέψεις σε ιδρύματα της πόλης μας με σκοπό την ηθική και υλική συμπαράσταση των φιλοξενούμενων
  • Αποστολή βοήθειας και εκτός της ενορίας: Ακόμη και εκτός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων όπως σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και εκτάκτων περιστάσεων πυρκαγιές πλημμύρες σεισμοί
  • Αγορά οικιακών συσκευών σε άπορες οικογένειες και παροχή ειδών ένδυσης και οικιακής χρήσης όπως κλινοσκεπάσματα, ρουχισμός, υποδήματα σε άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη

Στο χριστουγεννιάτικο Bazaar με την αγορά ενός δώρου που δημιούργησαν με αγάπη οι γυναίκες της ενορίας οι πιστοί βοηθούν το σκοπό ώστε το “καλάθι του φτωχού” να γεμίζει και να δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια να περάσουν αυτά τα Χριστούγεννα έχοντας στο τραπέζι τους φαγητό και στο σπίτι τους τα απαραίτητα που χρειάζονται.

Τα δωράκια μπορούν να αγοραστούν σε χαμηλή τιμή από ένα ευρώ που κοστίζει ένα κομποσκοίνι μέχρι 25 ευρώ πού είναι ένα καλάθι δώρου με δύο κρασιά.

Όσοι σχεδιάζουν για τις γιορτές να κάνουν ένα δώρο στους αγαπημένους τους, μπορούν να επισκεφθούν το bazaar της ενορίας Περίβλεπτου.

“Με την αγορά σας θα κάνετε χαρούμενο τόσο το αγαπημένο σας πρόσωπο όσο και αυτούς που το έχουν ανάγκη!”, αναφέρεται σχετικά.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος