Αυξάνονται σταδιακά οι ροές τουριστών προς την Ήπειρο ενώ ταυτόχρονα προστίθενται και νέες αεροπορικές συνδέσεις. Τελευταία εξέλιξη η ανακοίνωση έκτακτων πτήσεων από αεροδρόμια της Νότιας Ιταλίας προς τα Γιάννενα. Συγκεκριμένα από τις 22 Ιουλίου και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο αεροσκάφος ιταλικής τουριστικής εταιρείας θα εκτελεί πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων από Μπάρι και Κατάνια.
Η νέα γραμμή χαρακτηρίζεται σημαντική καθώς- σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ- περίπου το 40% των νέων επισκεπτών στην Ήπειρο προέρχονται από την Ιταλία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων προέρχεται από την Γερμανία, ενώ ακολουθεί η Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.
Συνολικά, σχεδόν ένα στα δύο ευρώ εισπράξεων στην Περιφέρεια Ηπείρου προέρχονται από επισκέπτες των παραπάνω χωρών. Η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση αυξήθηκε κατά 8,6% την περίοδο εξέτασης, με υψηλότερη αύξηση των επισκεπτών από την Ιταλία (+20,2%).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος