Ιωάννινα: Πετρέλαιο θέρμανσης – Εκτίμηση για 1,5 ευρώ το λίτρο στην Ήπειρο

Αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η τιμή ανά λίτρο εκτιμάται ότι στην Ήπειρο θα κυμανθεί γύρω στο 1,5 ευρώ, αν και οι διεθνείς τιμές του αργού που το τελευταίο διάστημα παρουσίαζαν αποκλιμάκωση, μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ πήραν και πάλι φωτιά.

Την ίδια στιγμή ο τόνος στα καυσόξυλα κυμαίνεται και ξεπερνά τα 150 ευρώ. Όπως είναι γνωστό, για τη φετινή χρονιά καταργήθηκε η διπλή επιδότηση θέρμανσης που λάμβαναν όσοι  μετακινήθηκαν από το φυσικό αέριο σε άλλες μορφές καυσίμων.

Σύμφωνα με  όσα ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν προβλέπεται επιδότηση στην αντλία και η μόνη ενίσχυση που θα έχουν οι καταναλωτές θα είναι το επίδομα θέρμανσης. Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης παραμένει στα περσινά επίπεδα,  δηλαδή 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμό ανά ημέρες.

Ο νομός Ιωαννίνων είναι ενταγμένος στην Α` κλιματική ζώνη με το υψηλότερο επίπεδο επιδότησης.

Το εισοδηματικό όριο παραμένει το ίδιο για τον άγαμο δηλαδή 16.000 ευρώ και τον έγγαμο στις 24.000 ευρώ. Ωστόσο, αυξάνεται για τις οικογένειες  από τις 3 σε 5 χιλ. ευρώ για κάθε παιδί. Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου υπολογίζεται σε 237 εκατ. ευρώ έναντι 280 εκατ. ευρώ που ανήλθε πέρυσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος