Ιωάννινα: Μείωση κρουσμάτων αλλά αύξηση θανάτων

Μειώνονται τα κρούσματα και φθίνει η πανδημία στην Ήπειρο. Την Κυριακή το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 82 νέες μολύνσεις και από αυτές διαπιστώθηκαν 37 στα Γιάννενα και από 15 σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία. Συνολικά στην Ελλάδα διαγνώστηκαν 3.269 κρούσματα και σημειώθηκαν 10 θάνατοι.

Η φθίνουσα πορεία της πανδημίας αποτυπώνεται και στους δείκτες θετικότητας. Με εξαίρεση την Πρέβεζα όπου ο σχετικός δείκτης ξεπερνά το 13% έναντι 5,25% που είναι ο πανελλαδικός μέσος όρος στους άλλους 3 νομούς η κατάσταση βελτιώνεται ραγδαία. Μάλιστα στο νομό Ιωαννίνων που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την πανδημία ο δείκτης θετικότητας είναι περίπου μία μονάδα κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους οι θάνατοι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, είναι αυξημένοι πανελλαδικά κατά 19,2% και κατά 16% στην Ήπειρο. Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στον κορονοϊό.

Στην Ήπειρο στο εν λόγω διάστημα υπέκυψαν 178 άτομα περισσότερα και οι θάνατοι ανήλθαν συνολικά  σε 1279 άτομα αντί 1.101 πέρσι.

Η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων, σε απόλυτες τιμές, παρουσιάζεται στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος